M&A tranzakciók

Cégeladás 

Tulajdonosként Önnél senki sem ismeri jobban a cégét, de a vételár maximalizálásához cégértékelési tudásra, adótervezésre és iparági kapcsolatokra is szükség van.

Konzultációt kérek

Cégeladás szolgáltatásaink

A cégeladás menete

A cégérték maximalizálása

A maximális cégérték meghatározásához feltárjuk és minimalizáljuk azokat a kockázatokat, amelyeket a potenciális vevők árcsökkentésre használhatnak fel; elkészítjük vagy felülvizsgáljuk az üzleti és pénzügyi tervet.

Befektetői megkeresések

Ritkán fordul elő, hogy potenciális vevő az ajtón kopogtat, de még ha ez meg is történik, akkor sem árt alternatív ajánlatok után nézni. Iparági kapcsolatrendszerünkkkel, nemzetközi hálózatunkkal segítünk.

Prezentáció, tárgyalás

Sokéves projekt-tapasztalatunknak köszönhetően jól tudjuk, hogy a sikeres deal érdekében milyen értékajánlatot kell kialakítani a befektetőknek. Bevált tárgyalás-technikákkal támogatjuk az ügylet kedvező lezárását.

Átvilágítás (due diligence)

A potenciális vevő indikatív ajánlata után átfogó jogi, adó és pénzügyi átvilágítás kezdődik. Mi nemcsak azt tudjuk pontosan, hogy mire kíváncsi egy befektető, hanem abban is segíthetünk, hogy egyes bizalmas adatokat mikor és milyen formában érdemes eladóként átadnia.

Cégeladás – jogi kérdések

A cégeladás kulcsa a minden részletre kiterjedő szerződési- és biztosítéki rendszer. A sikeres zárás átfogó jogi, pénzügyi és üzleti ismereteket igényel. 

Cégeladás adózása

Cégeladáskor, üzletrész értékesítésekor az eladók részéről adókötelezettség (jövedelemadó-fizetési kötelezettség) keletkezik, de meghatározott esetekben a cégeladás adómentesen is lebonyolítható. Kérje szakértőink támogatását!

„Történjék bármilyen motivációból – új cég alapítása, utódlási kérdések, nyugdíjba vonulás – a cégeladás összetett folyamat, amiben nemcsak a vételár maximalizálása, hanem annak optimális adózása is fontos szerepet játszik.”

Almási Levente, partner, RSM Hungary Zrt. | M&A, cégeladás, vállalatfinanszírozás üzletágvezető

Cégeladás adózása

A cégeladás, üzletrész értékesítés alapesetben az eladó számára adófizetési kötelezettséggel bír, legyen szó akár magánszemélyről, akár társaságról. Bizonyos esetekben cégeladás adómentessé tehető. Keresse szakértőinket!

jelentkezem konzultációra

Aktív,  működő  és  legalább 1  millió  euró  árbevételű  cége  van?  Keresse  szakértőinket!

Miért döntsön mellettünk?

dr. Szűcs Bálint

Irodavezető ügyvéd

Almási Levente

M&A üzletágvezető

Fajcsák Gábor

Adó üzletágvezető

120

ORSZÁG

57.000

SZAKEMBER

830

IRODA

Rólunk

Az RSM Hungary Zrt. a világ 6. legnagyobb független nemzetközi adó- jogi- üzleti és számviteli szolgáltatójának, a 120 országban képviselt RSM Global hálózatának a tagja.

Kiterjedt kapcsolatrendszerünkkel, hazai és nemzetközi tranzakciós tapasztalattal támogatjuk cégeladási ügyletének sikeres lezárását.

konzultációt kérek